Tuesday, February 20, 2007

Kenapa Pemakanan Tambahan?


Makanan harian sepatutnya mengandungi zat-zat dan vitamin perlu untuk menjamin kesihatan tetapi malangnya kini ia terdedah kepada :

1) Pencemaran makanan dengan tambahan bahan kimia,
2) Pencemaran alam, makanan diproses oleh manusia,
3) Gaya hidup yang moden dan cepat / tidak sihat, seimbang
4) Pemakanan yang tidak seimbang.

Selain bersenam dan amalan kesihatan lain ia tidak memadai jika tidak disertakan dengan program pemakanan tambahan.

Makanan tambahan bererti makanan seharian kita yang masih diperlukan untuk membentuk kesihatan yang benar-benar sempurna dan lengkap, untuk mengelakkan dan mencegah daripada menghidap penyakit. Ia merupakan langkah pencegahan dan berjaga-jaga bagi mereka yang mementingkan kesihatan, dan ingin hidup lebih lama, panjang umur ! Nampaknya punca berlakunya penyakit ialah kesan tidak sempurna dan lengkapnya pemakanan, jadi ia perlukan makanan tambahan.

Mengapa Vitamin (Pemakanan Tambahan) Adalah Penting ?
(Pemakanan Tambahan Adalah Keperluan Asas, Tiada Pilihan Lagi)

  1. Tubuh kita perlukan dos yg lebih tinggi bagi sesetengah vitamin,
  2. Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin ditanam di atas tanah yg kurang subur, Mungkin berlaku kehilangan zat makanan semasa memasaknya,
  3. Gaya hidup kita mungkin mengganggu penyerapan zat makanan,
  4. Kepelbagaian makanan mungkin terhad dalam hidangan kita,
  5. Kita mungkin kerap makan di luar,
  6. Gaya hidup yang tidak aktif,
  7. Banyak stress di tempat kerja, di jalanan dll,
  8. Kerap demam atau jangkitan selesema dll
  9. Makanan kini digabungkan dengan bahan kimia, bahan awet, pewarna, perisa MSG dll. Peningkatan penyakit berkaitan diet (serangan jantung, kanser, kencing manis, tekanan darah tinggi, osteoporosis dll)

Kenapa Shaklee ?

Shaklee Corporation adalah pengeluar makanan tambahan yang terulung dan yang terbesar sehingga kini di mana ia ditubuhkan pada tahun 1956 (bahkan penyelidikan dan pengeluaran bermula seawal 1915 lagi) oleh Dr Forrest C Shaklee pakar bidang pemakanan berkhasiat (pengasas Vitamin dan MLM) yang kini menjalin usaha sama dengan kumpulan syarikat farmaseutikal terkemuka dunia, Yamanouchi sejak 1989. Mengapa Shaklee, kerana latar belakang syarikat yang baik; makanan tambahan yang nature / fitrah; berasaskan penyelidikan, ujian klinikal dan piawaian kawalan kualiti yang tinggi.

Halal ? - anda tidak perlu was-was

Rujuk akhbar utama tanah air iaitu The New Straits Times dan Berita Harian pada hari Rabu, 17hb April 2002, Utusan Malaysia hari Khamis 18hb April 2002 dan Borneo Post pada hari Jumaat, 19hb April 2002.

Kenapa Produk Luar Negara ?

Sabda RasuluLlah (SallaLlahu Alaihi Wasallam) bermaksud "Hikmah itu barangan tercicir orang mukmin, di mana sahaja dia menemuinya dialah yang berhak dengannya"

>> Untuk penerangan yang lebih lanjut, sila hubungi 019 - 216 3056.

No comments: